Uusimaa voittaa! Raportti Taisteluosato 19 tapahtumista!

TSTOS19 tapahtumat:

TSTOS19 lähti liikkeelle lähtöasetelmasta, jossa Pirkanmaa on epäonnistuneiden testien seurauksena kadottanut tiedon RSV:n olinpaikasta ja laajoja alueita pelialueesta oli muuttu. Molempien osapuolien Tiedotus- ja tutkimusosastojen tehtävänä oli selvittää yhdessä muiden joukkojen kanssa mitä RSV:lle oli käynyt, missä se nykyisin sijaitsee, miten se saadaan alueelta pois ja mitkä mahdollisesti vaikuttivat RSV:n kokeiden epäonnistumiseen.

Lisäksi lisätehtävänä osapuolilla oli alueella olevan lentokentän hallinta kahden ITOHJ lavetin avulla (vesipumppu 5 ja lippupiste F luona). Lisäksi Uudenmaan lisätehtävänä oli tehdä yhteistyötä MC Mellon motoristijengin (aka Club Pusu) kanssa heidän huumelaboration toiminnan varmistamiseksi. Pirkanmaan tehtävänä oli taas etsiä, seurata ja tarvittaessa tuhota Club Pusun laiton toiminta.

Torstai ilta:

Torstai ilta keskittyi pääosin taistelevien osapuolien ensimmäisiin kohtaamisiin eri lippupisteillä ja pääurien varressa. Lisäksi Pirkanmaa suoritti ensimmäiset venekuljetukset veneillään vesipumppu 6 lähelle, joita pelaajat olivat itse tuoneet. Siviilikylässä taas eri siviiliryhmittymät valitsivat keskuudestaan kyläneuvoston, joka päätti kylän alueella vallitsevista järjestyssäännöistä. Näiden kokousten aikana paikalla ollut Pirkanmaan komentaja puukotettiin kuoliaaksi ja se loi heti suuren särön Pirkanmaan ja siviilien väleihin, vaikka järjestyssääntöjen mukainen puukottajan häpeämarssi suoritettiin. Joka sekin päättyi kranaatti-iskuun.

Illan aikana molemmat osapuolet löysivät Kristiaanin mökiltä suljetun oven, joka 2. tason saastunutta aluetta ja sitä ei pystynyt avaamaan ilman “oviräjähdettä”. Näin osapuolten seuraavan päivän tavoite olisi hankkia oviräjähde, sekä puhdistuslaitteisto mökin saastetason alentamiseksi.

Perjantai:

Perjantai aamuna Uusimaa sai lisätehtäväkseen etsiä ja tuhota Pirkanmaan heittimet, jotka ampuivat jostain luonaasta heidän tukikohtaansa nähden. Uusimaa kyllä sai selville heittimien sijainnin, mutta ei koskaan suorittanu tuhoamistehtävää loppuun asti.

Perjantai aamuna alkoi myös vapaaehtoisten siviilien “evakkoretki”, jossa 13 siviiliä käveli pelialueen eteläpäädystä takaisin siviilikylään suorittaen matkan varrella viisi rastia. Rastit olivat esineiden tunnistamista sokkona, rosvojoukon (Club Pusu) läpi hyökkääminen, taisteluensiapu, käsikranaatin tarkkuusheitto sekä etäisyyden arviointi. Jokaisella rastilla paras yksilö tai porukka palkittiin erilaisilla pelin hyödykkeillä. 

Evakkoretken loppuvaiheessa siviilit kohtasivat surmatyöpaikan verisine kirveineen, jonka Tauruslaisten uskonlahko takavarikoi haltuunsa. Heidän mielestään kyseessä oli selvästi jumalhahmo “Metsänvartijan” suorittama veriteko, jonka jumalhahmo oli suorittanut kostona hänen rauhallisten metsiensä muuttumisesta sodan leikkikentäksi. Tämä raivo vaatisi erillisen rituaalin, jotta suuremmilta uhreilta vältyttäisiin.

Päivän aikana osapuolten taistelut keskittyivät lentokentän, sähkölinjan sekä Kristianin mökin väliseen maastoon. Jos torstaina Uusimaa oli hallinnut taistelukenttää, oli perjantaina Pirkanmaa löytänyt vanhan vireensä ja pisti nyt Uudenmaan joukot ahtaalle. 

Uudenmaan kuitenkin onnistui suorittaa operaatioita Pirkanmaan selustassa ja saada haltuunsa tietokoneviruksen sisältävän Pirkanmaan kannettavan, joka asennettiin siviilikylän kaupungintalon sähköverkkoon. Näin koko siviilikylän alueella sähköt katkesivat. Alkuperäinen ajatus oli, että tietokoneen lopulta löytyessä Pirkanmaata syytettäisiin tapauksesta ja siitä seuraisi mielenosoituksia, mutta Pirkanmaan onneksi heidän Tiedostus ja tutkimusosasto oli paikalla löydön aikana ja onnistui välttämään suuremmat PR tappiot.

Samaisen päivän ja illan aikana Club Pusuun suoritettiin kaksi erillistä yllätystarkastusta, joiden tarkoituksena oli löytää laittomia aineita Club Pusun tiloista. Ensimmäisellä kerralla löydetyt huumeet pystyttiin selittämään asiakkaalta jääneinä, mutta jälkimmäinen tarkastus muuttui nyrkkitappeluksi ennenkuin se ehti alkaakaan oikein täytettyjen kotietsintälupien puuttuessa.

Pimeyden saavuttua Tauruslaiset pitivät rituaalitilaisuuden Metsänvartijan kirveen kanssa pyhällä rituaalipaikallaan. Rituaalia “onnistui”, sillä sen jonka seurauksena vihainen, moottorisahaa heiluttava, Metsänvartija hyökkäsi rituaalipaikalle. Siviilien onneksi kaikki tajusivat pinkoa ajoissa pakoon ennen kuin kukaan joutui todelliseen vaaraan ja Metsänvartija katosi takaisin metsään aikansa riehutaan

Samaan aikaan Kristiaanin mökillä Pirkanmaa oli jo aiemmin saanut haltuunsa ja siirrettyä saastuneisuuden puhdistuslaitteiston, jonka avulla Kristiaanin mökistä saataisiin 1 tason saastunut alue ja sen sisään voitaisiin tunkeutua päivän aikana hankitulla oviräjähteellä. Kuitenkin Pirkanmaan tietämättä, olivat Uudenmaan joukot myös paikalla vain muutaman kymmenen metrin päässä odottaen sopivaa hetkeä hyökätä. Hyökkäys oli Pirkanmaalle suuri yllätys, mutta he onnistuivat sen lopulta torjumaan ja näin tunkeutumaan rauhassa n. 00.30 aikaan Kristiaanin mökkiin.

Mökistä Pirkanmaan Tiedotus- ja tutkimusosasto löysi pahoin saastuneen ruumiin, sekä kauan etsityt suojapuvut, jotka mahdollistaisivat liikkumisen tason 2 saastuneilla alueilla. Pirkanmaan onneksi he tajusivat etsiä rakennuksen huolellisesti, sillä takasta löydettiin lisäksi kopiot vanhoista sähköpostikeskusteluista, joissa paljastettiin RSV:n sijainti, tosin hieman vaikeaselkoisilla kuvilla. Pirkanmaa evakuoi puvut ja dokumentit ja lähti analysoimaan niitä tukikohtaansa.

Yön pimeinä tunteina, Pirkanmaan tiedustelijat laskivat vielä saastunutta vettä Uudenmaan tukikohdan järveen, jolloin Uudenmaan ajoneuvojen uudelleensyntyminen pidentyi 15min verran lauantain ajaksi.

Lauantai:

Lauantaina molemmat osapuolet pyrkivät löytämään ja saamaan tietoonsa RSV:n sijainnin, siinä lopulta onnistuen. Myös siviilit löysivät sattumalta RSV:n sijaitsevan eräässä varastorakennuksessa Tauruslaisten uskonlahkon kirkon viereisessä. Kaikki saivat myös selville, että RSV:stä puuttui kuitenkin kaksi osaa, joita ilman laite ei olisi turvallinen käyttää, eikä sitä voisi siirtää. Näin osapuolilla oli taas uudet ongelmat ratkaistavanaan.

Muualla taistelukentällä Uusimaa päätti tuhota vesipumppu 5 luona olevan ITOHJ lavetin hallussaan olevan räjähteen avulla. Näin enää lippupiste F ITOHJ lavetti olisi ainoa, joka vaikuttaisi siihen, että kuka lentokentältä voisi ilmaan nousta.

Siviilikylän alueella taas Club Pusu oli aiemmista yllätystarkastuksista suivaantuneena päättänyt kaapata yhden “Sanomatalo Vapauden” toimittajista ja vei tämän vangin omaan huumelabraansa Koveron alueella. Toimittajia suojannut suojelupalveluja tarjoava “The Firm” ei voinut yksin lähteä uhmaamaan Uudenmaan tukemia Club Pusun rosvoja, joten he hakivat apua Pirkanmaan joukoilta. Jonkinlaisen huonon tilanneymmärryksen seurauksena Pirkanmaan joukot kuitenkin riisuivat The Firmin miehet sekä vapaana olevat toimittajat aseista ja puukottivat heidät kylmäverisesti ennen kuin lähtivät itse tuhoamaan Club Pusun huumelabraa ja vapauttamaan siellä olevaa toimittajaa siinä onnistuen.

Samaan aikaan kylän alueella Tauruslaisten uskonlahko oli hankkinut haltuunsa laittoman saastuneen objektin, jonka avulla he levittivät saastuneisuutta kylän alueelle. Jotenkin heidän päähänsä oli takoutunut sellainen ajatus, että saastuneisuuden avulla taistelevat osapuolet olisivat pakotettuja poistumaan alueelta. Näin jättäen siviilit rauhaan, jotka eläisivät mieluusti saastuneisuuden keskellä Metsänvartijan suojelemana.

Illalla taisteluiden väsyttämät Uudenmaan taistelijat päästettiin iltavapaille ja siviilikylä täyttyi niin Uudenmaan kuin Pirkanmaan taistelijoista. Kaikki halusivat tulla seuramaan “Fight Nightia”, jossa pääpalkintona oli toinen puuttuvista RSV:n osista. Kiivaiden mies vastaan mies taisteluiden loputtua Pirkanmaa päätettiin voittajaksi tuomaripäätöksellä ja he saivat haltuunsa toisen puuttuvista osista.

Vielä myöhemmin yön pimeinä tunteina Tauruslaiset aloittivat uhrirituaalitilaisuuden, jonka tarkoituksena oli lievittää Metsänvartijan vihaa ja palkkiona paikalla olleet Uudenmaan edustajat olisivat saaneet toisen puuttuvan RSV:n osan. Kuitenkin jomman kumman osapuolen taistelijat, jotka eivät olleet täysin tietoisia mitä heidän ympärillään tapahtui, päättivät keskeyttää tilaisuuden kranaatti-iskulla, josta seurasi suuri kaaos ja seurauksena oli monia ruumiita. Puuttuva RSV osa päätyi kuitenkin tästä huolimatta Uudenmaan haltuun, mutta Metsänvartija jäi lepyttämättä.

Sunnuntai:

Sunnuntain tehtävänä pääosapuolilla oli taistella RSV:n hallussapidosta sekä lentokentän hallussapidosta. Pirkanmaa otti haltuunsa ensimmäisenä RSV:n ja asensi siihen stabilizaattori -osan, joka mahdollisti laitteen siirtämisen kuljetuslavalle.

Tällä välin Club Pusulla tuhoutuneen huumelabran jäänteillä yritettiin tehdä uusia keitoksia, niissä kuitenkin pahasti epäonnistuen, jolloin Club Pusu paloi käyttökelvottomaan kuntoon. Club Pusun hallussa olevien suojapukujen ollessa nyt heille arvottomia, päättivät he myydä nämä suojapuvut Uudenmaan haltuun, jotta he kykenisivät käsittelemään RSV:tä. Kuitenkin Uudenmaan joukkojen luokse pääseminen ei ollut helppoa, kun joka puolella pyöri Pirkanmaan joukkoja.

RSV:n varastolla Pirkanmaa alkoi lopulta jäämään alakynteen Uudenmaan panssarivaunuille ja osan siviileistä käännyttyä ensin Pirkanmaan puolelta Uudenmaan puolelle. Näin Uudenmaan joukot pääsivät siirtämään RSV:n lentokentän laitaan odottamaan lentokonekuljetusta. Samalla joukko siviilejä oli päättänyt, että he lähtevät saman lentokoneen mukana pois alueelta karkuun saasteita ja päättivät tuhota lippupiste F olevan ITOHJ lavetin. Näin kuka tahansa voisi laskeutua ja nousta lentokentältä ongelmitta.

Tarinassa oli kuitenkin vielä kaksi ongelmaa ratkottavaksi. Alle kahdessa tunnissa lentokone saapuisi paikalle, mutta siinä oli polttoainevuoto. Sen korjaukseen pilotti tarvitsisi polttoaineletkun jostain siviilikylän alueelta sekä lisää lentokoneen polttoainetta, joka olisi jalan tuotava pohjoisen hiekkakuopan maastosta. Yhdessä siviilien kanssa Uusimaa lähti toteuttamaan tehtävää, onnistuen löytämään molemmat asiat. Letku saatiin koneeseen asennettua, mutta Pirkanmaan vyöryttyä kahdella raskaammin panssaroidulla ajoneuvolla paikalle, jäi polttoainekanisteri vain muutaman kymmenen metrin päähän koneesta Uudenmaan haltuun.

Kellon lähestyessä 14.00 ja Pirkanmaan taisteluautojen hyöriessä koneen ympärillä, onnistui koneeseen nousemaan salaa kaksi Club Pusun henkilöä sekä yksi Uudenmaan tiedustelija! Näin klo14.00 kone pääsi nousemaan ilmaan mukanaan salamatkustajat ja RSV, vain yhdellä osalla tosin varustettuna. Lisäksi vaikka koneen polttoaineletku oli korjattu, jäi epäselväksi, kuinka kauas kone edes pääsisi matkustamaan vajaalla tankillaan…